Specalist

Ron Vierhout

E-mail

ron.vierhout@yellowant.nl

Telefoon

0620299742

Je haalt al veel verkeer naar je website maar je hebt het gevoel dat er nog niet genoeg omzet wordt gegenereerd met het aantal bezoekers dat je hebt. Je wilt meer leads of orders binnenhalen of de orderwaarde van een gemiddelde bestelling verhogen of je vraagt je af waarom bezoekers op het laatste moment toch nog afhaken bij de contactpagina of het offerteformulier. Dan kan een conversie optimalisatie je helpen!

Wat is conversie optimalisatie?

Er zijn heel veel factoren die invloed hebben op het gedrag van een bezoeker. Denk aan de layout, tekst of kleur van een button of bijvoorbeeld  de gebruiksvriendelijkheid van bijvoorbeeld een contactformulier of bestelproces.

Door goed in kaart te brengen hoe je website presteert en de verschillende varianten van pagina’s te testen, wordt  achterhaald waar de problemen zich voordoen en welke factoren belangrijk zijn voor je bezoekers. Wat doen ze op de pagina, waarom haken ze af of waarop lopen ze vast? Door de knelpunten en afhaakmomenten aan te pakken en te verbeteren, richt je je website zo in dat een bezoeker makkelijker, sneller en duidelijker tot een conversie over gaat. Dit is conversie optimalisatie.

De werkwijze van YellowAnt Marketing

Als eerste wordt er gekeken welke doelen binnen de website belangrijk zijn voor je onderneming. Er worden in overleg doelen bepaald waaraan de conversie optimalisatie dient te voldoen.

Daarna wordt er door goed te kijken hoe je website er nu voorstaat en op welke punten bezoekers afhaken (gebaseerd op bekende data), een hypothese ontwikkeld met aanbevelingen. Hierin staan verschillende verbeterpunten voor je website die doorgevoerd dienen te worden. De doelen die gesteld zijn worden meetbaar gemaakt en er wordt gerapporteerd wat de aanpassingen teweeg hebben gebracht. Het is een beetje afhankelijk hoeveel bezoekers je website heeft om te kunnen bepalen binnen welke periode een betrouwbare meting gedaan kan worden om te bepalen of deze verbetering de gewenste resultaten hebben.

Zodra de eerste resultaten bekend zijn, wordt er geëvalueerd en gekeken naar nieuwe verbeteringen en ideeën die de processen binnen de website kunnen verbeteren. Dit is een proces wat zich blijft herhalen gedurende de samenwerking met YellowAnt Marketing. Met het grote verschil dat YellowAnt Marketing steeds beter inzicht krijgt in je branche en steeds meer informatie krijgt vanuit de verzamelde data. Hierdoor kunnen de processen binnen de website steeds weer verder geoptimaliseerd worden om tot een betere conversie te komen.

YellowAnt Marketing biedt u:

  •   Inzicht - Hoe sta je er nu voor, en waar liggen de kansen
  •   Helderheid - Door duidelijke communicatie en goede structuur weet je precies wat je kunt verwachten
  •   Doelgerichtheid - Door duidelijke doelen te stellen weet je waarvoor je het doet.
  •   Kostenbesparing - Door alle kennis van YellowAnt Marketing in te zetten bespaar je uiteindelijk onnodige kosten
  •   Kennisdeling - Met de samenwerking met YellowAnt marketing heb je niet alleen een goede sparringpartner, maar leer je direct ook waarom en hoe wat gedaan wordt.

Kom in contact

Altijd geheel vrijblijvend