Specalist

Ron Vierhout

E-mail

ron.vierhout@yellowant.nl

Telefoon

0620299742

Nederland is koploper als het gaat om het aantal mensen dat toegang heeft tot het internet ( CBS: 98%). Online marketing helpt je bij het bereiken van deze mensen.

Met online marketing probeer je een zo groot mogelijk bereik te creëren om je diensten of producten te promoten. Met een online marketing strategie krijg je goed inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn en hoe en wanneer je deze mogelijkheden het beste in kan zetten.

Door alle mogelijkheden van online marketing in een strategie te combineren zorg je er voor dat je het maximale haalt uit je activiteiten en je daarmee meer omzet en/of leads genereert.

Wat is een online marketing strategie eigenlijk?

Een online marketing strategie geeft je inzicht in alle mogelijkheden die er zijn en combineert deze met elkaar zodat je een goed beeld krijgt waar en wanneer je je activiteiten moet inzetten.

In de praktijk gebeurt het vaak dat er maar enkele kanalen ingezet worden of dat de verschillende kanalen niet met elkaar samenwerken.

Een blogbericht kan namelijk ook via social media verspreid worden, en via display kunnen er nieuwe bezoekers op de hoogte gebracht worden van het blogbericht. Als het blogbericht echter geen producten of leadgeneratie heeft, dan wordt dit kanaal niet optimaal benut en laat je omzet liggen.

Waarmee moet je allemaal rekening mee houden bij een online marketing strategie?

Een goede online marketing strategie ontstaat niet zomaar. YellowAnt Marketing heeft de kennis en kunde in huis om de juiste kanalen in te zetten. Wat alleen nog ontbreekt is kennis op het gebied van de branche en markt waarin jij je bevindt.

Om te zorgen dat deze kennis ook bij YellowAnt Marketing bekend wordt, is er een intensieve samenwerking nodig. Hou er dus rekening mee dat nog voordat er begonnen wordt, er veel tijd gaat zitten   in het delen van deze kennis met YellowAnt Marketing.

Ook dien je er rekening mee te houden dat een online marketing strategie een minimale duur heeft van 3 maanden. Een kortere periode heeft weinig nut en zal niet de gewenste resultaten opleveren.

Hoe gaat YellowAnt Marketing te werk?

De start

YellowAnt Marketing gaat altijd eerst na welke informatie er al is,  welke kanalen er al worden benut en hoe deze worden ingezet. Hierbij zullen we kijken welke data er is en wat er gemeten wordt. Dit wordt gecombineerd met jouw ervaring in de branche, waarna we samen gaan bepalen waar jouw doelgroep zich bevindt en hoe we deze het best kunnen bereiken.

Doelen en KPI’s

Om te weten ofdat een online marketing strategie succesvol is, is het van essentieel belang dat we weten wat de doelen en KPI’s zijn. Waar doen we het allemaal voor, wat zijn de langetermijndoelen en hoe bereiken we de kortetermijndoelen.

De strategie wordt uitgewerkt

Zodra YellowAnt Marketing duidelijk in kaart heeft hoe de zaken er nu voor staan en welke doelen belangrijk zijn, gaan we aan de slag om te kijken hoe we de strategie gaan invullen. Er wordt een keyword onderzoek gedaan, budget bepaling voor eventuele betaalde campagnes begroot en alles wordt  in een duidelijke online marketing strategie geplaatst zodat duidelijk wordt waar de kansen liggen. Deze strategie wordt dan op locatie met je doorgenomen zodat direct eventuele vragen beantwoord kunnen worden.

De voorbereiding

Voordat de online marketing strategie ook daadwerkelijk van start gaat, dient YellowAnt Marketing eerst het een en ander voor te bereiden. Hierbij is het belangrijk dat de data die wordt gemeten compleet is en in een overzichtelijk KPI dashboard geplaatst wordt. Ook wordt er gekeken of alles aanwezig is om bijvoorbeeld display, social media of e-mail campagnes van start te laten gaan.

We gaan aan de slag

Nu alles klaar staat gaan we aan de slag. Door gebruik te maken van een marketingkalender zijn alle taken overzichtelijk en gestructureerd aanwezig. Of je nu zelf alle taken uitvoert, een deel of het geheel door Yellow Ant Marketing laat uitvoeren, met de marketingkalender kun je altijd en overal online inzien waar aan gewerkt wordt en wat al gedaan is. Doordat alles in Google Drive staat kunnen verschillende teams tegelijk verschillende taken uitvoeren en is ten alle tijden te zien wie waarmee bezig is.

Optimalisatie en managen

YellowAnt Marketing houdt de gehele looptijd van de online marketing strategie goed in de gaten. Waar nodig, wordt er bijgestuurd en eventuele nieuwe kansen worden direct opgepakt. Denk bijvoorbeeld aan hypes, nieuws binnen de branche of een social post die viral gaat.

Rapportage

Ook zal er aan het einde van iedere maand een rapportage gemaakt worden om te kijken of de KPI’s en doelen bereikt zijn. Hiermee zorgen we er voor dat we altijd greep houden op de online marketing strategie en de doelen die gezet zijn.

Wil je weten wat YellowAnt Marketing voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op.

YellowAnt Marketing biedt u:

  •   Inzicht - Hoe sta je er nu voor, en waar liggen de kansen
  •   Helderheid - Door duidelijke communicatie en goede structuur weet je precies wat je kunt verwachten
  •   Doelgerichtheid - Door duidelijke doelen te stellen weet je waarvoor je het doet.
  •   Kostenbesparing - Door alle kennis van YellowAnt Marketing in te zetten bespaar je uiteindelijk onnodige kosten
  •   Kennisdeling - Met de samenwerking met YellowAnt marketing heb je niet alleen een goede sparringpartner, maar leer je direct ook waarom en hoe wat gedaan wordt.

Kom in contact

Altijd geheel vrijblijvend